En bettskena används för att avlasta spända käkleder och tuggmuskler. Hjälpmedlet påverkar underkäkens rörelsemönster på ett sätt som ger en förbättrad funktion i tuggsystemet. Bettskenan är ett beprövat hjälpmedel som hindrar tandnedslitning för personer som gnisslar eller pressar tänderna mot varandra och för att få bukt med spänningshuvudvärk.

Bettskena mot huvudvärk och smärta

Få personer som pressar tänderna mot varandra när de sover, eller i vaket tillstånd, är medvetna om att de gör det. Den kraft som uppstår vid tandpressning och tandgnissling kan vara mycket stark och ge huvudvärk, men även smärta i käken. Genom att använda bettskena fördelas kraften över hela bettet.

Övning ger färdighet

Av vissa kan en bettskena till en början upplevas som lite obekväm och klumpig. Det finns också de som känner en viss ömhet i tänderna. Men dessa känslor försvinner för de allra flesta efter en kort tids användning.

En bettskena framställs i hårdplast hos ett tandtekniskt laboratorium enligt ett avtryck som görs av oss.

Boka tid för att skaffa en bettskena

Om du misstänker att du pressar eller gnisslar tänderna får du gärna ringa oss för att boka en tid för undersökning. Då kan vi se om du har onormala slitningar på tänderna.

Boka tid hos oss för behandling eller konsultation. Vill du hellre ringa når du oss på 08-734 05 90