Vi delar in vår estetiska tandvård i tandblekning och skalfasader. Bägge behandlingar görs för att korrigera missfärgade tänder, tänder med fläckar eller skadade tänder. Synbara effekter av behandlingarna är ett vitare leende och en snyggare form på tänderna.

Tandblekning hemma

Vid tandblekning gör vi en individuell mjukplastskena som du sedan tar med dig för att bleka tänderna i hemmet. Förutom skenan får du med dig blekmedel samt en speciell tandkräm. Behandlingen tar cirka en vecka.

Vi rekommenderar att du gör en undersökning av dina tänder innan en tandblekning. Då kontrollerar vi bland annat om du har hål i tänderna och om tandköttet är friskt.

Det är nämligen viktigt att eventuella hål lagas innan en tandblekning för att minimera ilningar under och efter blekningen. Tandköttet måste också vara friskt för att minska risken för irritationer.

Faktorer som påverkar

Tändernas ursprungliga färgnyans och typen av missfärgningar påverkar tandblekningens slutresultat. Det är svårt att säga exakt hur länge en tandblekning håller i sig, men som regel är det från cirka ett år till flera år. Faktorer som påverkar din tandbleknings framtida status efter genomförd behandling är hur bra du sköter dina tänder efter blekningen och hur tjock din emalj är. Val av livsmedel och användning av nikotin och läkemedel är också faktorer som avgör.

Skalfasad

En skalfasad ersätter en tand som skadats eller missfärgats. Skalfasaden är oftast i porslin och fästes på tandens framsida. Med en skalfasad går det till exempel att fylla ut ett mellanrum eller göra en framtand bredare. 

 

 

Boka tid hos oss för behandling eller konsultation. Vill du hellre ringa når du oss på 08-734 05 90