Estetisk tandvård är något vi på Nyboda Dental valt att lägga fokus på. Syftet med estetisk tandvård är att se till att du som patient får det vackra leendet du vill ha.

Tandblekning

Kaffe, te, rökning, snus, rödvin och vanligt åldrande gör att tänderna blir missfärgade med tiden. Tandblekning är en populär och säker metod som kan få dig att uppnå en ljusare nyans på tänderna. Vid tandblekning tar vi avtryck av dina tänder för att framställa blekskenor. Du får sedan med dig skenorna hem tillsammans med blekningsgel. Behandlingen tar cirka en vecka eller tills du känner dig nöjd med resultatet. Om du vill bättra på blekningen framöver kan du köpa extra blekningsampuller.

Skalfasader

En skalfasad är ett mycket tunt lager porslin som likt ett skal sätts fast på utsidan av tanden. Det är en kosmetiskt lösning för att dölja spruckna, avslagna och missfärgade tänder, korrigera en ojämn tandrad eller rätta till trångställda tänder. Fördelen med skalfasader är att det blir liten åverkan på tanden. Resultatet blir mycket naturligt tack vare att fasaderna liknar tandens egen uppbyggnad.