Tandimplantat används för att ersätta förlorade tänder. Ett implantat har en rot i form av en titanskruv som skruvas fast i käkbenet.

Nya tänder med implantat

En behandling kan innehålla en eller flera titanskruvar och tar tillsammans med den övriga behandlingen relativt lång tid att genomföra. Alla behandlingar inleds med en undersökning.

Efter undersökning och röntgen avgör tandläkaren om ett implantat är möjligt att genomföra på respektive patient. Vid klartecken till en implantatoperation är nästa steg att träffa en käkkirurg som fäster titanskruvarna i käkbenet. Sedan tar läkningsprocessen mellan 3-6 månader. Under den tiden får du en tillfällig tandlösning.

När titanskruvarna har läkt färdigt in i käkbenet fästs pelare där de nya tänderna ska sitta. Slutligen fästs dina nya tänder, som tillverkats individuellt för dig, på implantaten. Efter ytterligare några veckors justering är allt färdigt.

Boka tid för tandimplantat

Behöver du också skaffa implantat för att ersätta förlorade tänder? Du är mer än välkommen att kontakta oss för att boka en tid.

Boka tid hos oss för behandling eller konsultation. Vill du hellre ringa når du oss på 08-734 05 90